Holistische retraite in 2020

Dit is de eerste en enige holistische retraite ter wereld met deze 8 troeven. Aanvang: april 2020

Gedurende 7 dagen (6 nachten) dompelen we jullie onder in de wereld van persoonlijke groei, energie, kracht en rust. Of je nu graag meegaat om meer energie te krijgen, jezelf tegen te komen of te herbronnen, er is voor ieder wat wils!

Deze holistische retraite omvat ACHT TROEVEN (het lemniscaat dat het cijfer 8 vormt is tevens het symbool van oneindigheid): yoga, meditatie, klankschalen, paardencoaching, shiatsu, tips over én consumptie healthy mood-food, tot rust komen en gezelligheid.

YOGA: De locatie – die we pas in oktober zullen bekend maken – is gelegen aan het water en daar zal ook de yoga plaatsvinden. Maak je dus klaar om alle oude ballast te laten wegvoeren via de golven en de wind van de zee. De yin-yoga die onder deskundige leiding van Anske Ruyters wordt gegeven is een rustige, helende en ondersteunende vorm van yoga.

MEDITATIE: Ondanks ik vroeger absoluut geen fan was van stilzitten ben ik door de weerstand gegaan en nu ben ik de allergrootste fan van mediteren. Het maakt ons instant rustig, brengt ons naar binnen en laat ons antwoorden zien binnenin onszelf. En bovendien versterkt het ons “happy-feeling”.

KLANKSCHALEN: Wist je dat de frequentie van muziek een helende functie heeft? Door gebruik te maken van klanken, kan je ontspannen wegzinken en heeeerlijk genieten. Wedden dat je nadien een dutje wil doen? 🙂

PAARDENCOACHING: Paarden stralen niet alleen kracht en schoonheid uit, ze staan symbool voor een spiegel. Ze zijn geaard, altijd in het nu en spiegelen onze innerlijke spanningen en blokkades. Door paarden in te zetten bij het coachen ondersteun je je mentale, fysieke én emotionele stukken én het zet de vastzittende energie ook weer in beweging waardoor fysieke klachten omgezet worden in energie. Deze vorm van coachen is altijd NAAST het paard.

SHIATSU: is een lichaamstherapie die het zelfhelende aspect van het lichaam en zijn evenwicht ondersteunt en versterkt. Het heeft effect op de hele persoon – niet enkel op het fysieke lichaam – maar ook op de psychologische, emotionele en spirituele aspecten van het zijn. Shiatsu ontstond in Japan vanuit de traditionele Chinese geneeskunde (TCM)  met invloeden vanuit meer recente westerse therapieën. Alhoewel shiatsu “vingerdruk” betekent in het Japans, gebruikt de beoefenaar in de praktijk ook aanraking, aangename druk en zachte manipulaties om de fysieke structuur van het lichaam aan te passen en de energieflow in evenwicht te brengen. Het is een diepe ontspannende ervaring en regelmatige behandelingen kunnen stress en ziekten verlichten en gezondheid en welzijn behouden. Shiatsu wordt uitgevoerd bovenop de kledij.

HEALTHY MOOD FOOD: We streven ernaar om jullie batterijen weer op te laden gedurende deze retraites. Hierin zullen we toelichten welke voeding welke effecten op ons lichaam heeft en uiteraard kunnen jullie tijdens deze 6-daagse letterlijk proeven, testen en ervaren wat het doet en hoe makkelijk en snel deze bereidingen zijn.

TOT RUST KOMEN: We zullen voldoende momenten inplannen waarin je op jezelf kan zijn. Het is zeker geen hardcore-retraite en je bent zeker niet verplicht om deel te nemen aan het dagelijkse programma, als je eens een mindere dag hebt, hebben wij daar alle begrip voor. Bovenstaande topics zullen zeker helpen bij het tot rust komen én er zullen ook me-time momenten zijn. Niets moet, (bijna 🙂 ) alles mag!

GEZELLIGHEID: We gaan het heel gezellig maken, alles wat hier gebeurt blijft ook hier. We vragen dan ook aan alle deelnemers om een veilig gevoel met respect voor iedereen om alle info die mogelijk bovenkomt ook binnen deze retraite te houden. Zo blijft het gezellig, fijn en veilig.

PRAKTISCHE INFO:
6 nachten in een rustig kader, aan de zee, in het buitenland
8 fijne elementen en een aangenaam programma
€1815 all-in! (overnachting,ontbijt, lunch, diner, alle lessen)
!!!VROEGBOEKKORTING!!! €1500 als je boekt vóór 31 januari 2020!
BELANGRIJK! Vliegtickets zelf te boeken! (deze zijn niet duur!)

Ben je geprikkeld en wil je je graag inschrijven? Dat kan via onderstaand formulier!