Visie

De naam
HorsEnergy is een samentrekking van Horse (paard) Energy (fysieke en energetische energie), de naam omvat het geheel. Alles is energie, wij bestaan uit energie en tegelijk is het de fysieke energie die de toestand over onze gezondheid weerspiegelt. Paarden zijn hier onze partners, ze spiegelen, confronteren en laten los. Tegelijk is de energie dat een paard uitstraalt krachtig, schoon en puur. De kernwoorden waarmee Stefanie haar missie in de wereld zet.

Het logo
De kleuren wit en roze in het logo zijn gekozen omwille van hun betekenis. Wit staat voor puurheid, zuiverheid, een nieuw begin, eenvoud, stilte, kalmte en “in het licht”. Roze staat voor harmonie, emoties, vrouwelijke kracht, zorgen voor. De sessies bij HorsEnergy gaan dan ook over nieuwe kansen, puurheid, stilte en harmonie. Kortom alle kernwoorden die het geheel omvatten.

Visie
HorsEnergy benadert en bekijkt alles op een holistische manier, waarmee alle aspecten geïmplementeerd worden in de sessies, zowel het mentale als het emotionele als het fysieke. We vertrekken vanuit de meest vastzittende blokkade dat het paard laat zien en gaan op zoek naar de onderliggende oorzaak. Alles wordt gezien als: oorzaak – probleem (klacht) – gevolg (beperking). De sessies worden steeds naast het paard gegeven, er wordt nooit gereden, ervaring met paarden is niet nodig.

NLP-oefeningen, mindfulness, yoga, ademhalingsoefeningen en veel meer worden ingezet ter ondersteuning. Alles wat er nodig is om oorzakelijk (causaal) te gaan herstructureren en topics in de toekomst met een nieuwe kijk te gaan bekijken en aanpakken. Alles met het oog op balans en rust.

De locatie
We zijn gelegen in het landelijke en bosrijke gedeelte van Bornem (Mariekerke), dichtbij de natuur. Rust, eenvoud en puurheid in al zijn facetten.