Coachingstrajecten met paarden

Wie kan er bij HorsEnergy terecht?

Iedereen vanaf 5 jaar, zo zijn zowel volwassen als kinderen bij HorsEnergy van harte welkom. Weet dat paardencoaching totaal verschillend is van hippotherapie. Dat wil zeggen dat er bij HorsEnergy NOOIT op het paard gereden wordt en wij dus niet gespecialiseerd zijn in mentale of fysieke beperkingen. Ik merk dat deze twee vaak door elkaar worden gehaald, vandaar dat ik het graag even wil verduidelijken. 
We bekijken elk persoon als uniek waardoor we steeds programma’s op maat maken. Deze programma’s of sessies worden afgesteld op de vraag of de behoeften en klachten van de cliënt. Tijdens elk traject verdiepen we ons in de oorzaak van de klacht, zodat we het gevolg hiervan bij de wortel kunnen aanpakken. 

Hoe gaat zo’n sessie in zijn werk?

Bij volwassenen:
De cliënt neemt plaats bij het paard. Het paard zal spiegelend gedrag vertonen op basis van waar de energie het meest geblokkeerd zit. Dit gedrag wordt door de paardencoaching vertaald in vraagvorm naar de cliënt. Dit is om de cliënt bewust te maken van blokkades, overtuigingen en handelingen. Door het bewustworden komt de blokkade vrij, waardoor de energie weer kan gaan stromen. De thema’s (oorzaken) die hierin naar boven komen, pakken we tijdens de vervolgsessies aan. 

Bij kinderen:
Het kind krijgt een korte introductie van de do’s en don’ts bij paarden. We gaan al spelenderwijs aan de slag met de pony door leuke activiteiten te doen die steeds naast de pony plaatsvinden. Ondertussen werken we rond een bepaald thema (zie lijst hieronder), uiteraard afgestemd op de ontwikkeling en de behoefte van het kind. 

Met welke klachten kan je bij HorsEnergy terecht?

Klachten zoals: angst, assertiviteit, burn-out, depressie, CVS, faalangst, loslaten, slapeloosheid, verlies, verdriet, te weinig zelfvertrouwen, en meer…

hand op hoofd van paard

Coaching met je eigen paard

Zowel de individuele coachings voor volwassenen en kinderen als de duo-coachings zijn ook mogelijk met je eigen paard en dit op jouw locatie.

Ik kom dus tot bij jou voor een coaching met je eigen paard.

Vanaf 95,00* (incl. btw)

*excl. kilometervergoeding

Locaties

De coachingsessies kunnen doorgaan op volgende locaties:


Antwerpen:

– Bornem

– Schelle


Oost-Vlaanderen:

– Sint-Gillis-Waas


Vlaams Brabant:

– Okselaar (Scherpenheuvel-Zichem)


Limburg:

– Hoeselt

kaart belgië locaties

Je wenst meer info en/of je wil een coachingstraject volgen...

Duid hier je gewenste locatie(s) aan - meerdere voorkeuren mogelijk