Workshop
Yoga & paardencoaching

Yoga & paardencoaching

Daar zijn ze weer: de ‘Zalig zen’ zomerse zondagochtenden vol pure ontspanning en persoonlijke groei met yoga en paarden-coaching! We starten met een uurtje Easy flow yoga op de weide, gevolgd door een uur Paardencoaching met de ervaren paarden en pony van HorsEnergy. Omgeven door rust, vogels en groen. De paardensessies vinden plaats naast het paard, er wordt niet gereden. We werken telkens rond een ander thema, yoga en coaching zijn op elkaar afgestemd.

Vanaf 7 juli 2024, vier zondagochtenden van 11u tot 13u30.

 

 

Juli:
7/7  -> Grenzen
28/7  -> Zelfvertrouwen

 

Augustus:
11/8  -> innerlijke kracht
25/8 -> Verbinding

 

Locatie: Bornem – Carpoolen is mogelijk vanuit FLOW (Deurne). Meld je aan bij het Facebook event als chauffeur of passagier en vind er je match!

 

Prijzen:
les: 45 euro

 

We werken enkel met reservatie, boek snel je plekje in het online lessenrooster.

De sessies zijn toegankelijk voor (jong)volwassenen, ervaring met yoga en/of paarden is niet vereist.

 

Mee te brengen: handdoek, yogamatje, comfortabele kledij, flesje water, stevig schoeisel voor bij de paarden

deelnemers in paardenwei die yoga aan het doen zijn

Wat is paardencoaching?

Paarden zijn kuddedieren, die op de energie in hun nabije omgeving reageren vanuit hun zuiver en instinctief vermogen. Wanneer er tijdens een sessie iemand bij het paard komt, komen er zaken naar boven die (on)bewust onderdrukt worden en die de persoon op bepaalde gebieden in zijn/haar leven belemmeren. Paarden oordelen niet, integendeel: ze nemen spanningen over en laten ze voor zichzelf los.

Tijdens een sessie gaan we de oorzaak achter problemen of spanningen achterhalen en die op hun beurt oplossen. De paarden worden ingezet als spiegel, wat ervoor zorgt dat er belangrijke doorbraken plaatsvinden op persoonlijk en professioneel vlak. Paardenkennis is niet nodig. De sessies gaan door naast het paard, er wordt niet gereden.

Welke yoga geven we?

Easy flow yoga draait rond de beheersing over lichaam, geest en ademhaling. Deze zachte les flowt door rustige poses en bewust bij jezelf komen. We nemen de tijd om meditatief aan te komen en duiken door middel van de poses in ons lichaam.

Je maakt kennis met enkele yogabeginselen, maar de nadruk ligt vooral op stretching. Stretching maakt je lichaam wakker en brengt energie in lichaam en geest.
Het verlengt en beschermt niet alleen de spieren, ook de gewrichten worden beweeglijker en je houding verbetert. Samen met de relaxatieoefeningen brengt deze vorm van yoga rust, verbetert de bloedcirculatie en vermindert stress. De stretch- en relaxatieoefeningen geven je rust tijdens de nacht en energie tijdens de dag.

Deze rustige en toch vloeiende vorm van Hatha yoga is een middel om te onthaasten en stress te verminderen. Tijdens de sessies komen we ook meer te weten over de filosofie achter yoga. De lessen zijn geschikt voor mensen zonder yoga-ervaring.

wendy yoga in wei
stefanie

Paardencoach Stefanie De Maeyer: Mijn passie voor paarden, de lijdensweg naar gezondheid en interesse in het menselijk gedrag werden plots één met mij. Als ervaringsdeskundige kan ik alleen maar zeggen dat deze vorm van therapie een prachtige meerwaarde is voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

 

Ik help je – samen met de paarden – met veel plezier op weg naar een nieuwe toekomst vol zelfvertrouwen, energie en balans.

wendy donckers

Yoga teacher, holistisch coach en FLOW-bezieler Wendy Donckers lééft al meer dan tien jaar yoga, spiritualiteit en alles rond trauma en heling. Met FLOW creëert ze een veilige haven voor rust, heling, groei en verbinding.

Wendy kwam op jonge leeftijd al reizend in contact met yoga, spiritualiteit en oude rituelen in verschillende culturen. Toch duurde het nog een hele tijd voor ze er effectief zelf iets mee ging doen. Tijdens haar burn-out besloot ze een opleiding te starten als integrale life coach, waarna ze de smaak te pakken kreeg en er nog vele andere trainingen en specialisaties volgden. Om nog holistischer te kunnen werken, schoolde ze zich ook om naar energetisch massagetherapeut.
En na vele jaren practicen en het overwinnen van een diepgewortelde angst om voor groepen te spreken, sloeg ze ook het yoga- en meditatiepad als teacher in: één van de beste beslissingen in haar leven. De rode draad in al haar werk is intuïtie, passie, warmte en diepgang. En een vleugje humor 😉

Scroll naar boven