Over mij

Wie ben ik...

paard stef zwart wit

Ik ben Stefanie De Maeyer (°1986) en leerde op 6-jarige leeftijd paardrijden. Ik speelde niet met poppen zoals mijn leeftijdsgenootjes, maar ik was altijd bij de paarden te vinden.

Op mijn 15de kreeg ik te kampen met een onverklaarbare vermoeidheid, dokters vonden niets speciaal…

Vele jaren van doktersbezoeken, supplementen en vitamines later ging het van kwaad naar erger met mijn gezondheid. Ik ontwikkelde oa CVS, klierkoorts en een burn-out met de daarbij horende “onverklaarbare kwalen”.

Na een lange zoektocht kwam ik erachter dat deze kwalen een reactie waren op mijn emotionele toestand…

Mijn bachelor in event- en project management werd ingeruild voor verdiepende zaken uit de hedendaagse problematiek en ik begon me nog meer te verdiepen in het menselijke gedrag en ziektebeelden, alsook NLP,  ik behaalde mijn diploma als life coach, paardencoach, shiatsu-practitioner (voor mensen – level 1), klinische psychologie, kindercoach en studeer nog regelmatig bij. Ik leerde om rust te vinden in de dagelijkse chaos en dat wil ik heel graag delen.

Mijn medische ervaring, in combinatie met mijn diepgewortelde passie voor paarden, maakte dat mijn puzzeltje volledig werd en ik van mijn passie mijn missie heb gemaakt.

Mijn passie voor paarden, de lijdensweg naar gezondheid en interesse in het menselijk gedrag werden plots één met mij. Als ervaringsdeskundige kan ik alleen maar zeggen dat deze vorm van therapie een prachtige meerwaarde is voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Ik help je – samen met de paarden – met veel plezier op weg naar een nieuwe toekomst vol zelfvertrouwen, energie en balans.

logo HorsEnergy met baseline

Visie

De naam

HorsEnergy is een samentrekking van Horse (paard) Energy (fysieke en energetische energie), de naam omvat het geheel. Alles is energie, wij bestaan uit energie en tegelijk is het de fysieke energie die de toestand over onze gezondheid weerspiegelt. Paarden zijn hier onze partners, ze spiegelenconfronteren en laten los. Tegelijk is de energie dat een paard uitstraalt krachtigschoon en puur. De kernwoorden waarmee Stefanie haar missie in de wereld zet.

 

Visie
HorsEnergy benadert en bekijkt alles op een holistische manier, waarmee alle aspecten geïmplementeerd worden in de sessies, zowel het mentale als het emotionele als het fysieke. We vertrekken vanuit de meest vastzittende blokkade dat het paard laat zien en gaan op zoek naar de onderliggende oorzaak. Alles wordt gezien als: oorzaak – probleem (klacht) – gevolg (beperking). De sessies worden steeds naast het paard gegeven, er wordt nooit gereden, ervaring met paarden is niet nodig. 

NLP-oefeningen, mindfulness, yoga, ademhalingsoefeningen en veel meer worden ingezet ter ondersteuning. Alles wat er nodig is om oorzakelijk (causaal) te gaan herstructureren en topics in de toekomst met een nieuwe kijk te gaan bekijken en aanpakken. Alles met het oog op balans en rust.

HorsEnergy in de media

Stefanie De Maeyer - 15 september 2021 - Isabel Hossey voor CAP Magazine
Artikel in CAP
Coaching met paarden Stefanie De Maeyer: "Paarden zijn hoogsensitief en voelen aan wat er scheelt"

Onbekend is onbemind: de paardencoach. CAP praat de komende weken met een aantal paardencoaches en gaat na wie ze zijn en waarvoor je bij hen terecht kan. Deze week komen we terecht bij Stefanie De Maeyer van Horsenergy, nu nog in Laakdal, maar binnenkort in Bornem.

Stefanie heeft een bruisende en vriendelijke persoonlijkheid en licht vol verve toe waarvoor mensen bij haar terecht kunnen.

Lotsbestemming

“Nochtans was ik niet altijd zo”, vertelt Stefanie. “In mijn jeugd kreeg ik te kampen met zowel fysieke als mentale problemen. Ik sukkelde van de ene diagnose in de andere, maar had altijd het gevoel onbegrepen te zijn. Er knaagde iets aan mij en bizar genoeg ook aan mijn paard. Mijn paard zat niet goed in zijn vel en zijn bloedresultaten bleken heel sterk op die van mij te lijken. Dat klinkt bizar, maar dat zette mij toen wel aan het denken.

Stefanie in enkele woorden

Scroll naar boven