Online Opleiding - Specialisatie: burn-out

Wil je je als paardencoach specialiseren en je vaardigheden naar een hoger niveau tillen?

Ontdek onze ONLINE opleiding – specialisatie “burn-out” voor paardencoaches!

Hoe kan paardencoaching worden ingezet voor het behandelen van een burn-out?

Paardencoaching is een vorm van coaching en persoonlijke ontwikkeling waarbij paarden worden ingezet als co-coaches. Paarden zijn meesters in het brengen van rust, werken ondersteunend bij het herstel of ter preventie van Burn-Out, omdat zij blokkades en inzichten zeer snel en efficiënt zichtbaar maken. Hier zijn enkele manieren waarop paardencoaching kan bijdragen aan het omgaan met een burn-out:

 

1. Stressvermindering: Het contact met paarden verlaagt onrust en stress. Paarden zijn gevoelig voor menselijke emoties en reageren feilloos op spanning. Het werken met paarden ondersteunt mensen om zich bewust te worden van hun stressniveaus en leren hoe ze deze kunnen verminderen.

 

2. Emotionele ondersteuning: Paarden bieden een gevoel van emotionele verbondenheid. Ze oordelen niet en bieden onvoorwaardelijke acceptatie, wat bijdraagt aan het verminderen van o.a. gevoelens van eenzaamheid en isolatie die vaak samengaan met een burn-out.

 

3. Zelfbewustzijn: Paardencoaching helpt mensen zich bewust te worden van hun eigen emoties, gedrag en lichaamstaal. Dit kan nuttig zijn bij het begrijpen van de oorzaken van een burn-out en bij het identificeren van persoonlijke grenzen en behoeften.

 

4. Communicatievaardigheden: Het werken met paarden verbetert de communicatievaardigheden. Omdat paarden non-verbale signalen oppikken, kan het interageren met hen helpen bij het ontwikkelen van duidelijke en effectieve communicatievaardigheden.

 

5. Zelfvertrouwen en zelfbeeld: Succesvol samenwerken met paarden is bevorderend voor het zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld. Dit kan belangrijk zijn voor mensen die hun gevoel van eigenwaarde hebben verloren als gevolg van een burn-out.

 

6. Grenzen stellen: Het werken met paarden leert mensen hoe ze duidelijke grenzen kunnen stellen en assertiever kunnen zijn. Dit is belangrijk voor de preventie van toekomstige overbelasting.

 

7. Ontspanning en plezier: Het omgaan met paarden kan ook gewoon leuk zijn en voor ontspanning zorgen. Plezier hebben en genieten van de activiteit kan helpen bij het verminderen van burn-outsymptomen. Bovendien is rust en ontspanning één van de belangrijkste elementen in het herstel bij Burn-Out.

Het is belangrijk op te merken dat paardencoaching een aanvullende benadering is en geen vervanging voor professionele medische of psychologische behandeling. Mensen met een burn-out moeten nog steeds medische hulp zoeken en samenwerken met een gekwalificeerde therapeut of arts om hun herstel te begeleiden. Paardencoaching kan echter een waardevolle aanvulling zijn op het algehele behandelingsplan en kan helpen bij het verbeteren van het welzijn en het herstelproces.

horse, girl, ranch-6735455.jpg

Inhoud van de opleiding

De specialisatieopleiding in paardencoaching voor het behandelen van een burn-out richt zich op de inzet van paarden als co-coaches om mensen te begeleiden tijdens en na burn-out. Hier is een algemeen overzicht van de inhoud van een de opleiding:

 

1. Introductie tot Paardencoaching: De opleiding begint met een inleiding tot paardencoaching, waarbij je een opfrissing krijgt over de basisprincipes en de filosofie achter deze benadering van coaching.

2. Veiligheid en Ethiek: Veiligheid is een belangrijk aspect van werken met paarden. Je leert hoe ze zowel cliënten als paarden veilig kan houden. Ethische overwegingen met betrekking tot paardencoaching worden ook benadrukt.

 

3. Burn-out Begrip: Een diepgaand begrip van wat een burn-out is, inclusief de oorzaken, symptomen en gevolgen, is essentieel. Dit stelt je in staat om de specifieke behoeften van cliënten te begrijpen.

4. Het belang van de inzet van paarden: Paarden beschikken over de gave om onderbewuste patronen bewust te maken, rust te brengen en cliënten op een aangename en snelle manier naar inzichten te begeleiden.

 

5. Psychologische Aspecten: Het begrijpen van de psychologische aspecten van burn-out, stress, en het herstelproces is van vitaal belang. Je leert hoe je deze kennis kunnen integreren in je paardencoachingpraktijk aan de hand van duidelijke oefeningen.

 

6. Coachingstechnieken: Specifieke coachingstechnieken worden behandeld, gericht op het helpen van je cliënten bij het omgaan met burn-out, stressvermindering en herstel. Dit omvat het opzetten van doelen, het plannen van sessies, het evalueren van vooruitgang en een plan van aanpak en preventie.

 

 

Prijs

De  prijs voor deze ONLINE  opleiding bedraagt € 750,- excl. btw.

 

KMO-portefeuille

Vanwege het ministeriële besluit (dd. 13 juli 2021) worden alle opleidingen ten dienste van coaching met dieren niet langer gesubsidieerd.

Stefanie is een topper! Ik volgende de opleiding en sindsdien is mijn leven echt veranderd. Ik ben het wandelen voorbeeld wat paardencoaching en -energie kan betekenen in iemand zijn leven. Vandaag gestart met mijn bijberoep als paardencoach! Bedankt!

– Inge D.
Scroll naar boven