Online Opleiding -
Specialisatie: werkvormen

Wil je je als paardencoach specialiseren en je vaardigheden naar een hoger niveau tillen?

Ontdek onze ONLINE opleiding – specialisatie “werkvormen” voor paardencoaches!

Hoe kan je je coachingskills naar een hoger niveau tillen?

Deze ONLINE specialisatie opleiding “werkvormen” is speciaal ontwikkeld om meer diepgang in jouw sessies te geven.

 

De oefeningen gaan terug naar de basis van de mens en halen er patronen, overtuigingen, angsten, blokkades en oorzaken voor bepaald gedrag uit.

 

We werken hier met inzet van paarden en gebruiken verschillende materialen. De oefeningen zijn NLP-onderbouwd en kunnen daarom perfect ingezet worden om volgende thema’s te verdiepen.

 

Je zal merken dat wanneer je met coachen aan de slag gaat, je vaak op stukken botst waarin je geblokkeerd geraakt, daarom is deze ONLINE opleiding een ideale aanvulling om naar dieperliggende thema’s te gaan kijken en om bepaalde thema’s te gaan inzetten tijdens het coachingtraject.

 

Er bestaat geen goed of slecht, ook dit zijn enkel tools die inzetbaar zijn. Wat voor de ene werkt,
werkt daarom niet voor de andere. Waar je wel zekerheid over hebt is dat door inzet van deze oefeningen, je een bewustwordingsproces in gang zet en dat is het allerbelangrijkste.

 

Ga ook hier na welke thema’s en oefeningen aansluiten bij jouw persoonlijke stijl en ga hiermee aan de slag.

 

Deze unieke specialisatie opleiding is speciaal ontworpen voor paardencoaches die willen excelleren in hun vak en hun cliënten een breed scala aan mogelijkheden willen bieden. Met 12 verschillende oefeningen – waar we materialen inzetten, kun je werken aan verschillende thema’s, zoals zelfvertrouwen, communicatie, grenzen stellen, daadkracht en nog veel meer.

 

Of je nu individuele sessies wilt verrijken of groepssessies wilt organiseren, deze specialisatie opleiding geeft je de tools en technieken die je nodig hebt. Elk van de 12 oefeningen is zorgvuldig ontwikkeld en getest om maximale impact en groei te bieden aan je cliënten.

ONLINE & PRAKTIJK COMBINATIE 

Bij deze ONLINE specialisatie hoort ook een praktijkgedeelte, zodat je de opgedane kennis ook effectief kan oefenen en toepassen.

 

Onze ervaren trainers zullen je begeleiden bij elke stap van de opleiding. Ze delen hun expertise, inzichten en praktijkvoorbeelden om je te helpen de oefeningen effectief te implementeren. Je zult leren hoe je de juiste oefeningen kunt selecteren op basis van de behoeften van je cliënten en hoe je ze op een veilige en ondersteunende manier kunt begeleiden.

 

Daarnaast biedt de specialisatie opleiding ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling als paardencoach. Je zult je eigen coachingvaardigheden verfijnen en nieuwe perspectieven ontdekken om cliënten te begeleiden op hun reis naar zelfontdekking en groei.

pony in cirkel met deelnemers

Inhoud van de opleiding

ONLINE

In de online opleiding ga je aan de slag met volgende thema’s:

 • Assertiviteit en grenzen
 • Communicatie en verbinding
 • Angst en zelfvertrouwen
 • Blokkades en loslaten
 • Innerlijke rust en kracht
 • Daadkracht
 • Zelfliefde

We bekijken verschillende oefeningen (met gebruik van materialen) die ervoor zorgen dat jouw cliënt dieper kan inzakken in deze thema’s.

 

PRAKTIJK

Deze tweedaagse werd speciaal ontworpen om jou verder te helpen tijdens het coachingtraject van jouw cliënten. Gedurende 2 dagen word je gecoacht, leer je werken met materialen, leer je meer uit je sessies halen en verhoog je het niveau van jouw ondersteunend werk!

 

Het praktijkgedeelte gaat door op donderdag 26 en vrijdag 27 september 2024

 

We zetten maar liefst 12 verschillende oefeningen in die je kan toepassen tijdens jouw paardencoachingsessies!


Topics die aan bod komen:

 • gericht coachen
 • efficiënt inzichten duiden
 • afwisseling brengen tijdens je sessies
 • goede opvolging tijdens het traject van jouw cliënten
 • 12 verschillende én onmiddellijk inzetbare oefeningen
 • je hebt geen berg dure materialen nodig
 • en last but not least… jezelf beter kennen, again & again ?
We werken met de paarden van HorsEnergy en we zetten de eigen processen in, dus win-win! Al doende leert men!

Prijs

De prijs voor deze ONLINE + 2 dagen praktijk-opleiding (donderdag 26 en vrijdag 27 september 2024) bedraagt € 750,- excl. btw

KMO-portefeuille

Vanwege het ministeriële besluit (dd. 13 juli 2021) worden alle opleidingen ten dienste van coaching met dieren niet langer gesubsidieerd.

Stefanie is een topper! Ik volgende de opleiding en sindsdien is mijn leven echt veranderd. Ik ben het wandelen voorbeeld wat paardencoaching en -energie kan betekenen in iemand zijn leven. Vandaag gestart met mijn bijberoep als paardencoach! Bedankt!

– Inge D.
Scroll naar boven