Geroosterde pompoen en zoete aardappelsoep
Deze heerlijke soep zit boordevol voedingsstoffen die je immuunsysteem kunnen ondersteunen, zoals vitamine A, C en antioxidanten. Het is een eenvoudig recept dat je snel kan maken en dat je lichaam tijdens de herfstperiode kan helpen om de weerstand te versterken.
Ingrediënten:
1 middelgrote pompoen, geschild en in blokjes gesneden
2 middelgrote zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
4 kopjes groentebouillon
2 theelepel kurkuma
1 theelepel gemberpoeder
Zout en peper naar smaak
Olijfolie
Instructies:
Verwarm de over voor op 200°C.
Meng de pompoenblokjes en zoete aardappelblokjes met wat olijfolie, kurkuma, gemberpoeder, zout en peper.
Verspreid de groenten op een bakplaat en rooster ze gedurende 25-30 minuten of tot ze zacht en licht gebruind zijn.
Verhit wat olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en geurig zijn.
Voeg de geroosterde pompoen en zoete aardappel toe aan de pan en giet de groentebouillon erbij.
Breng aan de kook en laat het geheel 15 minuten sudderen.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in porties in een blender tot een gladde consistentie.
Breng op smaak met peper en zout.
SMAKELIJK !