Hoe kies je een opleidingsplek?

stef met pony en deelnemers

7 tips om de - voor jou - juiste opleidingsplek te kiezen

 
Hoe kies je de plek waar je je opleiding tot paardencoach gaat volgen? Het is een hoofdbreker, want het gaat tenslotte om veel geld én om je toekomst.
Je wil zeker zijn dat je de juiste opleiding hebt gekozen. Voor mij is elke beslissing zoals een huis kopen: een instant JA of een duidelijke OH NO! Bij twijfel vraag ik mezelf af wat me doet twijfelen, als ik daar achter ben dan hak ik de knoop door.
 
Toen ikzelf 10 jaar geleden op zoek ging naar meer info over paardencoaching ben ik langsgeweest op verschillende plaatsen. Die plaatsen gaven mij onmiddellijk een JA of NEE indruk. Wat bij jou past is wie jij op het beslissingsmoment bent of waar jij nood aan hebt, want er is helemaal niets verkeerd aan om op verschillende plaatsen opleidingen te volgen.
Alles is in constante verandering, ook jij. Wie jij bent bij aanvang van een opleiding is een andere persoon bij het afronden van een opleiding. Paardencoaching is werken met paarden, mensen en energie. Als daar één factor niet goed voelt, dan klopt het niet. Om jou te helpen bij je beslissing, zet ik wat handige tips op een rijtje.
 
Tip 1. Eerste indruk: 
Wat zegt jouw eerste indruk bij het zien van de website/ reviews/ IG- of FB-pagina?
 
Tip 2. Jouw gevoel: 
Plan een coachingsessie in om kennis te maken met de aanbieder, locatie én de werkwijze. Wat zegt jouw gevoel? Is er een klik of helemaal niet? 
 
Tip 3. Paardenwelzijn: 
Hoe gaat de aanbieder om met zijn/ haar coachpaarden? Wat is hun ervaring? Of zetten ze de paarden enkel in voor commerciële doeleinden en hebben ze eigenlijk helemaal niets met paarden?
 
Tip 4. Energie:
Paardencoaching IS werken met energie, daar kan je niet vantussen. Heb je het gevoel dat hier aandacht aan wordt besteed in de opleiding of is het een zeer rationele opleiding?
 
Tip 5. Ervaring:
Iedereen verdient een eerlijke kans, maar iemand met veel ervaring zal je ook meer kunnen leren. Hoe lang is de aanbieder al aan de slag als paardencoach-opleider?
 
Tip 6. Intentie:
Heb je binnen de opleiding voldoende mogelijkheden om te oefenen op échte mensen onder begeleiding van de opleider? Is de intentie er van de opleider om jou te ondersteunen? 
 
Tip 7. Opvolging:
Daar sta je dan. Je opleiding is afgerond en je wil aan de slag als paardencoach. Wordt er in de opleiding voldoende aandacht besteed aan de opstart van een eigen zaak, hoe starten, wat met verzekeringen,… Kan je met al je vragen terecht bij de aanbieder?
Een opleiding volgen en starten als zelfstandige (in bijberoep) zijn twee aparte zaken. Zelf heb ik de afgelopen 15 jaren verschillende opleidingen gevolgd. Uit elke opleiding haal je iets, maar mis je ook iets. Daarom streven we er bij HorsEnergy naar om een zo totaal mogelijke opleiding aan te bieden. Indien je graag met ons wil kennismaken, kan dat uiteraard door ons vrijblijvend te contacteren.