Is paardencoaching belastend voor het paard?

Is paardencoaching belastend voor het paard?

close up snuit paard aanraking hand

Onlangs zag ik een reactie van iemand die zei dat de paarden in coachingsessies te zwaar belast worden. Gelukkig is het tegendeel waar en daar ben ik 100% zeker van.

Mensen die mij kennen weten dat ik mijn dieren nooit zou inzetten als dit hun mentale of fysieke gezondheid zou schaden. Eerlijk gezegd stond ik hier in het begin ook heel sceptisch tegenover, daarom heb ik het getest! Ik liet en laat nog steeds mijn paarden regelmatig uitlezen door shiatsu en de letcher-antenne.

 

Hierin kunnen we opsporen welke energiebanen van het paard belast zijn, hier is heel duidelijk te zien dat de coachingsessies van cliënten op geen enkele manier een belasting vormen. Integendeel. Het is duidelijk te zien dat de belastingen die het dier draagt dezelfde zijn als de belastingen die de vaste verzorger of eigenaar heeft!

 

Het is dus juist de eigenaar van het paard die belastingen bij het dier veroorzaakt als diegene hier niets mee doet. Hiermee bedoel ik dat paarden zodanig hun vaste verzorger/eigenaar gaan spiegelen, omdat deze steeds weer met hun zelfde beladen rugzak bij het dier aankomt en het paard het niet kwijt kan. Elke dag opnieuw staat die persoon daar weer met dezelfde volle rugzak.

 

Een cliënt komt net om zijn eigen belasting weg te halen. Dus wanneer een paard tijdens een sessie de cliënt spiegelt dan wordt er onmiddellijk rond dat thema gewerkt en pakken we die belasting direct aan, zodat het niet op het paard kán blijven hangen. Als de cliënt de sessie verlaat en afsluit door het paard te bedanken, dan laat het paard onmiddellijk los door te rollen, mesten of plassen.

 

Je ziet dat ook heel duidelijk in sessies dat het paard puur en in het nu reageert op de verschillende cliënten. Dat zou niet zo duidelijk zichtbaar zijn als er nog iets van een vorige sessie op het paard is blijven kleven.

Het is dus net ontzettend belangrijk om met je eigen paard coachingsessies te volgen, zodat het paard eindelijk in zijn eigen spiegelende taal begrepen wordt en dat hiermee ook iets gedaan wordt.

De paarden zijn hier enorm dankbaar voor, omdat ze de ballast van de eigenaar dan ook eindelijk zelf kunnen loslaten zodra deze zich hier bewust van wordt. Een bewustwording is een directe energiewissel.

 

Dus, is paardencoaching belastend voor het paard? Neen, integendeel. Je paard zal je dankbaar zijn dat jij eens naar binnen keert 😉

 

Voor vragen of het boeken van een sessie, kan je terecht via onderstaande knop.