Edelstenen

Enkele belangrijke edelstenen en hun betekenis

Edelstenen draag je op zak, als armband, leg je in huis of draag je aan een ketting rond je hals. Ze zijn de puurste vorm van energie en werken beschermend en voedend rond verschillende thema’s. Edelstenen kan je kopen bij een spirituele winkel bij jou in de buurt. Je kan kiezen tussen een ruwe of geslepen versie, naar gelang wat jij het mooist vindt. Het dragen van een edelsteen zet je in je kracht. Je kan deze opladen door deze boven een brandende witte kaars te houden of met salie te zuiveren. Bij volle maan mag je de stenen ook buiten leggen om op te laden.

tijgeroog edelsteen

Tijgeroog werkt beschermend, aardend en brengt harmonie en balans. Tijgeroog versterkt (zelf)vertrouwen, moed, doorzettingsvermogen, besluitvaardigheid, optimisme en eigenwaarde.

 

Organen: werkt positief op hormonale stelsel, zenuwstelsel, vruchtbaarheid, maag, galblaas, wervelkolom, ogen, luchtwegen, keel en voortplantingsorganen

Chakra: zonnevlecht

Labradoriet werkt beschermend en reinigt je aura tegen negatieve energie en overprikkeling. Deze steen is zeer geschikt voor hoogsensitieve mensen. Deze steen vermindert stress en angst en helpt je in je kracht te staan.

 

Organen: werkt positief op de ogen, hersenen, stofwisseling, reuma, menstruele klachten, jicht, bronchitis, long en is bloeddrukverlagend en pijnstillend

Chakra: hart

labradoriet edelsteen
rozenkwarts edelsteen

Rozenkwarts is de traditionele steen van de liefde. Niet enkel op romantisch vlak, ook de liefde van familie en vrienden en de liefde voor jezelf! Het trekt liefde aan als je de steen naast je bed bewaart. Deze steen bevordert empathie, tolerantie, compassie en vergeving naar jezelf en anderen.


Organen: hart en bloedvaten, long, burn-out, hoge bloeddruk, brandwonden, dementie, overspannenheid

Chakra: hart

Scroll naar boven