Alles heeft een betekenis

Wat betekent het als je een eekhoorntje ziet?

eekhoorn

Toeval bestaat niet. Elk persoon, dier of situatie dat je pad kruist wil jou een boodschap brengen, iets waar je zelf als mens van groeit. Vaak koppelen mensen na het overlijden van een dierbare een vlinder of een vogel aan de overledene. Zo zien ze steeds weer die ene vlinder terugkeren die staat voor de nabijheid van de overledene. Het geeft niet alleen troost aan de nabestaanden, ik geloof het ook zelf. Speciaal voor jou zocht ik de betekenissen op van de eekhoorn, een vlinder en een spin.

Eekhoorn: een eekhoorn is snel, spaarzaam en een harde werker. Vaak zie je maar en fractie van dit pluizige diertje omdat die razendsnel is. De eekhoorn heeft een goed focus, zijn altijd in de weer en hebben maar één doel voor ogen: het voorbereiden van de jaarlijkse voorraad. Als je een eekhoorn ziet, brengt deze jou de boodschap om je ergens goed op voor te bereiden. Je kan informatie of spullen verzamelen, je mag hier ook je tijd voor nemen, zolang je het gefocust doet. De boodschap kan ook betekenen dat je jouw energie mag sparen omdat je dit later nog nodig gaat hebben of dat er een energielek in je leven is. Nog een boodschap van dit schattige wezentje: Wees niet bang om te springen, je zal er wel komen. Je lef wordt beloond!

Vlinder: Dit prachtig, elegant fladderend diertje betekent transformatie. Je staat op het punt om een grote verandering tegemoet te gaan in je leven. Als je de vlinder tegenkomt, weet dan dat het nieuwe begin van harmonie, vrijheid, liefde en creativiteit vlakbij is.

Spin: Een spin in je huis tegenkomen brengt jou de boodschap dat je alles dient te accepteren wat zich in je leven voordoet. Het vraagt ons om dieper na te denken over onze werkpunten en om je lessen bewust te leren zodat deze situaties zich niet gaan herhalen. De spin wil dat we onze obstakels (h)erkennen die ons weerhouden om voorwaarts te gaan. De spin zien vraagt om contact te maken met onze creatieve kant. De spin maakt spinnenwebben, die staan voor de netwerken van ons leven en hoe we deze kunnen integreren tot één samenhangend geheel. De spin staat ook voor vrouwelijke energie, het wijst er ons op dat we de antwoorden kunnen vinden bij vrouwen die een belangrijke rol in ons leven spelen. Een spin komt in ons leven als er chaos is, om vertrouwen in onze unieke gaven en openheid aan te moedigen. Een spin is geen boodschapper van slecht nieuws.

Scroll naar boven